Doel

Het doel van de workshop is om je te leren met een frisse blik naar een dossier te kijken, en aanvragen te screenen op signalen die bruikbaar zijn voor een onderzoek. De informatie die je uit het dossier haalt is vaak toepasbaar om internetonderzoek te doen. We geven inzicht in het veilig en anoniem zoeken op internet. Je leert om grondig te zoeken in zoekmachines, internetarchieven en tal van social media.

Doelgroep

Onder andere klantmanagers en consulenten, fraudepreventie-medewerkers , handhavers en toezichthouders. Max. 12 deelnemers per groep voor een beter leerrendement.

Programma

In een dagdeel leer je alles over het oppikken van bruikbare signalen uit het cliëntdossier, en het inzetten van deze signalen in internetonderzoek. Aan bod komen o.a.

  • - Wat kan ik allemaal vinden op social media sites?
  • - Effectief zoeken op internet;
  • - Welke sites zijn momenteel de beste om gegevens te vinden?
  • - Hoe zoek je anoniem?
  • - Hoe krijg ik meer en betere zoekresultaten op Google?
  • - Hoe gebruik ik die informatie in mijn onderzoek?

We oefenen steeds direct met de stof via een pc of laptop. Op die manier ervaar je ook direct het resultaat. Na de theorie gaan we aan de slag met actuele voorbeelden die door de deelnemers meegebracht zijn. Zo zetten we het geleerde meteen om in resultaat.

Incompany

Onze workshops, trainingen en opleidingen vinden incompany plaats. Wilt u liever op een ander locatie een training volgen? Dat behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.